Text Size

Ručni uređaji za mjerenje tiska

Densitometri i spektrofotometri su uređaji za mjerenje tiska. Bilo da se radi o malom offsetnom stroju ili velikom roto stroju, densitometar je osnovni uređaj nužan za kontrolu tiska.
U X-Rite ponudi nalaze se uređaji od jednostavnih ručnih do potpuno automatiziranih uređaja za mjerenje i procjenu kvalitete tiska.

xr-500

500 Serija

Uređaji X Rite Serije 500 su ručni spektrodensitometri i spektrofotometri koji mjere (ovisno o modelu) densiti (nanos boje), raster i spektralne vrijednosti boje. Uređaji 500 serije dijele isti hardware te se odlikuju robusnim dizajnom, velikim i preglednim ekranom i ugrađenom baterijom koja se može puniti. Razlika među uređajima 500 serije je u njihovoj funkcionalnosti, odnosno otvorenim opcijama mjerenja. Moguća je nadogradnja sa nižih na više modele.

504 model je osnovni model serije 500 koji mjeri samo nanos boje (density).
508 model je idealan uređaj za tiskare i njime se osim nanosa boje (density) mogu mjeriti rasterske vrijednosti (dot) boja te prirasti rastera (dot gain)
518 napredni desitometarski model, namijenjen tiskarama sa 4-bojnim strojevima, te osim funkcija navedenih kod modela 508 može mijeriti "traping" i kontrast boje.
528 model je namijenjen korisnicima koji se u procesu tiska koriste specijalnim bojama, te je opremljen svim kolorimetrijskim i densitometrijskim funkcijama. Dolazi s ugrađenim G7/ISO 12647-2 data setovima i digitalnom kartom PANTONE® FORMULA GUIDE, coated.
530 model je vrh ponude X-Rite densitometara serije 500. Uz sve funkcije navedene kod ostalih modela serije 500, nudi mogućnost spektralnih mjerenja. Kao i model 528 dolazi s ugrađenim G7/ISO 12647-2 data setovima i digitalnom kartom PANTONE® FORMULA GUIDE, coated.
XR-spectroeye

SpectroEye

SpectroEye je ručni spektrofotometar koji osim standardnih densitometrijskih funkcija podržava i kolorimetrijske funkcije za brzo i jednostavno mjerenje i kontrolu boja. Idealan je za mjerenja u procesima gdje se osim primarnih CMYK boja upotrebljavaju i direktne (spot) boje.