Text Size

Azura TS

Bezkemijske termalne ploče

Idealno rješenje za korisnike koje traže veliku brzinu osvjetljavanja, jednostavnost korištenja, stabilnost proizvodnje i manji negativni utjecaj na okoliš. :Azura TS su bezkemijske aluminijske ploče, jednoslojno presvučene termoplastičnim slojem patentirane ThermoFuseTM tehnologije. Namijenje su za standardne termalne CTP uređaje s laserom 830 nm.  
Tijekom osvjetljavanja, osvjetljeno područje se pod utjecajem topline topi, te se čestice lijepe međusobno i fiksiraju na aluminijsku površinu. Osvjetljeni dijelovi tako postaju postaju čvrsto i kruto područje koje prihvaća tintu tijekom tiska. Po završetku osvjetljavanja neosvjetljeni dio potrebno je isprati u jedinici za ispiranje („Cleanout Unit“) koja uz otapalo na bazi vode sadrži jedino sredstvo za gumiranje koje osigurava dodatnu zaštitu ploče.
Postupak ispiranja izuzetno je jednostavan te ne uključuje upotrebu razvijača ili druge kemije i nije osjetljiv na promjenu parametara kao što su temperatura, brzina, pH vrijednost i ostalo. Dodatna prednost je da je nakon ispiranja moguća provjera i kontrola ploča.
:Azura TS ploče pogodne su za širok raspon komercijalnih termalnih CTP uređaja, mogu prikazivati vrijednosti rastera od 2-98% i rezoluciju do 200 LPI i 240 lpi ovisno o karakteristikama osvjetljivača. 

 

Tehničke karakteristike
Tip pločaBezkemijske negativne aluminijske ploče
CoatingJednoslojni termoplastični sloj AGFA ThermoFuseTM tehnologije
Debljine0,15 mm; 0,20 mm; 0,24 mm; 0,30 mm; 0,40 mm
Veličinestandardne dimenzijeza offsetni tisak i rotaciju
Spektralna osjetljivost830 nm 
Rezolucijaraster 2-98% uz 200 lpi
Boja pločaPlava, izuzetno jak kontrast, ploče je moguće mjeriti pomoću standardnih denzitometara i uređaja za mjerenje ploča
RazvijanjeBezkemijsko ispiranje uz pomoć sredstva koje uz vodenu otopinu sadrži samo sredstvo za gumiranje
Broj otisaka100.000