Text Size

Azura V

Bezkemijske ploče za CTP uređaje s ljubičastim laserom

Agfa :Azura V su bezkemijske aluminijske ploče bazirane na provjerenoj i ekonomičnoj fotopolimernoj tehnologiji te su namijenjene su za CTP uređaje s violet laserom frekvencije 405 nm. Tijekom osvjetljavanja ljubičasti laser pokreće polimerizaciju površinskog sloja koja se u potpunosti završava u predgrijačima jedinice za ispiranje (Clean Out Unit - COU). Nakon toga neosvjetljeni dio se ispire i ploča se štiti sredstvom za gumiranje. Kao COU može se koristi orginalni Agfa uređaj (jednostavniji i jeftiniji od standardnih razvijačica sa fotopolimerne ploče) ili je moguće koristiti kit za modifikaciju pomoću kojeg se postojeći uređaj prilagođava za bezkemijske :Azura V ploče. Slično kao i kod ostalih AGFA bezkemijskih ploča proces čišćenja je izuzetno stabilan i manje osjetljiv na utjecaj promjene parametara nego što je to slučaj kod kemijskih CTP ploča. Dodatna prednost su niži troškovi i manji negativan utjecaj na okolinu.
:Azura V ploče pogodne su za širok raspon komercijalnih CTP uređaja s ljubičastim laserom frekvencije 405 nm, mogu prikazivati vrijednosti rastera od 2-98% i rezoluciju do 200 LPI i 240 lpi ovisno o karakteristikama osvjetljivača.

 

Tehničke karakteristike
Tip pločaBezkemijske negativne aluminijske ploče za CTP uređaje s ljubičastim laserom
CoatingJednoslojni fotopolimerni sloj AGFA ThermoFuseTM tehnologije
Debljine0,15 mm; 0,20 mm; 0,30 mm;
Veličinestandardne dimenzije za offsetni tisak i rotaciju
Spektralna osjetljivost405 nm Violet laser 
Rezolucijaraster 2-98% uz 200 lpi
Boja pločaPlava, izuzetno jak kontrast, ploče je moguće mjeriti pomoću standardnih denzitometara i uređaja za mjerenje ploča
RazvijanjeBezkemijsko ispiranje uz pomoć sredstva koje uz vodenu otopinu sadrži samo sredstvo za gumiranje
Broj otisaka100.000